Lid van 14 bibliotheken en andere voordelen

Het installeren van een nieuw bibliotheeksysteem was voor ons het uitgelezen moment om het dienstreglement eens onder de loep te nemen en enkele klantvriendelijke aanpassingen in te voeren. Hieronder geven we je een overzicht van de belangrijkste aanpassingen:

1 lidkaart voor 14 bibliotheken

De bibliotheekgebruikers van Ledegem zullen voortaan met 1 lidkaart in 14 bibliotheken uit de regio Midwest terechtkunnen. Leners vanaf 18 jaar betalen vanaf 1 april 2020 € 5,00 lidgeld per jaar. Voor leners jonger dan 18 blijft het lidmaatschap gratis. Dit betekent dat iedereen die lid is van de bibliotheek van Ledegem, zich gratis kan inschrijven in deze 13 andere bibliotheken en er materialen kan ontlenen: Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare (ARhus), Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene.

Aantal uit te lenen items van 10 naar 15

Vanaf 1 april 2020 kunnen jullie 15 items ontlenen in plaats van 10. Dit is een logische aanpassing omdat we in 2019 gestart zijn met het aanbieden van enkele kleinere collecties zoals games voor de PS4 en gezelschapsspelletjes. Zo willen we onze leden de kans bieden om naast boeken en tijdschriften in één uitleenbeurt ook andere materialen mee te nemen.

Standaard uitleentermijn van vier weken

We hebben ervoor gekozen om één uitleentermijn te hanteren, dat is voor onze klanten het duidelijkst. Wat jullie ook ontlenen, de termijn is standaard 4 weken.

Meerdere adressen per lener

In het nieuwe bibliotheeksysteem is het mogelijk om aan het lidmaatschap van kinderen meerdere post- en e-mailadressen toe te voegen. Zo kunnen ouders beter opvolgen wanneer de uitleentermijn zal verstrijken of ook een herinneringsmail toegestuurd krijgen.